Zonder elektriciteit of batterij

Water en elektriciteit?

Waarom hebben traditionele waterontharders elektriciteit nodig?

Na verloop van tijd geraken de harsen in de ontharder verzadigd met kalk. De ontharder moet regelmatig spoelen om de harsen te reinigen. Bij een traditionele waterontharder gebeurt dit op een vast tijdstip, meestal ’s nachts. Hiervoor heeft een traditionele ontharder een elektronische klok en bijgevolg ook elektriciteit nodig.

Delta waterontharders, zonder elektriciteit

  • Geen stopcontact nodig ...
  • Geen elektriciteitsverbruik ...
  • Geen last van vervelende stroompannes ...


Ook de Delta waterontharders moeten af en toe spoelen om de harsen te reinigen. Dit gebeurt niet op een vast tijdstip maar wel op basis van het door de gebruiker afgenomen watervolume.

Afhankelijk van de plaatselijke hardheid kan het apparaat een bepaalde hoeveelheid water verzachten alvorens te moeten spoelen. Een accurate waterteller in de stuurkop van de ontharder, telt hoeveel water u afneemt en weet precies wanneer het tijd is voor een spoeling. Het hele verloop van de spoeling wordt hydraulisch aangestuurd, dit wil zeggen met druksignalen van de druk die op de waterleiding zit.

Geen stroompunt nodig

Als er geen elektriciteit nodig is voor uw waterontharder, moet er ook geen stopcontact voorzien worden. Handig! toch?

Een loodgieter is meestal geen elektricien. Wanneer men voor de plaatsing van een waterontharder, naast een loodgieter, ook nog een elektricien moet inschakelen, zal de factuur alleen maar oplopen door de extra werkuren en onderdelen.

Hou het simpel, kies een ontharder zonder elektriciteit!

Geen elektriciteitsverbruik

Iedereen moet meer ecologisch gaan denken en leven. Het verbruik van fossiele brandstoffen moet naar omlaag maar ook met ons elektriciteitsverbruik moeten we bewuster omgaan. Men beweert vaak dat een elektrische ontharder zeer weinig stroom verbruikt, maar waarom elektriciteit verbruiken als het ook zonder kan?

Hou het simpel, kies een ontharder zonder elektriciteit!

Geen last van stroompannes

Van zodra er een stroomonderbreking optreedt werkt een elektrische ontharder niet meer zoals het moet. Daarenboven, wanneer de stroompanne voorbij is, zal men de elektrische ontharder opnieuw moeten instellen en programmeren. Een apparaat dat zonder stroom werkt, heeft hier geen last van en doet gewoon verder tijdens een stroomonderbreking.

Hou het simpel, kies een ontharder zonder elektriciteit!