Lokaal en sociaal geproduceerd

Waarom Delta Water Softeners kiest voor lokale productie

De innovatieve Delta waterontharders zijn een op en top Belgisch product. Niet alleen doordat ontwikkelaar Delta Water Engineering een Belgisch bedrijf is, maar ook omdat de productie gebeurt in samenwerking met maatwerkbedrijf De Brug vzw uit Mortsel bij Antwerpen. De productie van Delta waterontharders is bijgevolg een verhaal van kansen voor de lokale economie. En daar zijn talloze voordelen aan verbonden!

Delta Water Softeners: anders en beter

Het karakter van Delta is een weloverwogen keuze. Om ons te onderscheiden van de talloze elektrische waterontharders die door slechts enkele fabrikanten worden geassembleerd en vervolgens in verschillende behuizingen onder verschillende merknamen worden verkocht, houden we het productieproces zoveel mogelijk in eigen beheer.

We beschikken over de juiste knowhow en middelen om Research & Development in huis te houden, en dat is cruciaal. Want hoewel de Delta Water Softeners een heuse succesformule zijn, blijven we elke dag zoeken naar manieren om onze producten te verbeteren. Zo optimaliseren we de onthardingscapaciteit van onze harsen om Delta nog zuiniger te maken.

“We blijven elke dag zoeken naar manieren om onze producten nog beter te maken”

Dankzij de productie, assemblage en verpakking in samenwerking met De Brug vzw blijven Delta waterontharders een uniek product en kunnen we garanderen dat al onze waterontharders van topkwaliteit zijn. Elke stap van het productieproces wordt nauw opgevolgd en om een correcte werking van onze producten te garanderen. Omdat Delta waterontharders hydraulisch werken, moet elk afzonderlijk onderdeel perfect passen. Daarom gebruiken we alleen hoogwaardig plastic voor de behuizing en onderdelen. Bovendien wordt élke waterontharder afzonderlijk op de waterleiding aangesloten en getest. Zo zorgen wij ervoor dat alleen perfect werkende apparaten de fabriek verlaten waardoor u er zeker van bent dat u het beste materiaal in huis haalt!

Als er toch iets schort, kunnen we uw toestel snel repareren. Wij hoeven niet te wachten op reserve-onderdelen die van de andere kant van de wereld moeten komen, omdat we ze zelf maken. Zo kleven er ook minder schadelijke uitlaatgassen aan het transport van Delta. De lokale verankering en korte keten zijn met andere woorden goed voor het milieu, maar leveren u nog een extra voordeel op: een bijzonder snelle service.

Lokale productie: een duurzaam en maatschappelijk verhaal

De Brug in Mortsel is een maatwerkbedrijf dat personen met mentale en psychische handicaps en personen met epilepsie tewerkstelt. Aan de Delta waterontharders werkt een team van zo’n 35 mensen. Op die manier creëren we niet alleen lokale tewerkstelling, we helpen deze personen ook rehabiliteren en sociaal integreren in de samenleving.

De Brug staat in voor heel wat stappen op vlak van logistiek en productie:

 • Inkomende en uitgaande producten opvolgen.
 • Onderdelen voor de productie bestellen.
 • Stock opvolgen.
 • Onderdelen monteren.
 • Afgewerkte eenheden testen en controleren.
 • Afgewerkte eenheden verpakken.
 • Productietools ontwikkelen.
 • Het productieproces organiseren.

De afdeling beschikt over verschillende machines:

 • Twee spuitgietmachines waarmee de verschillende onderdelen worden gegoten.
 • Twee spiegellasmachines om alle onderdelen samen te voegen tot een afgewerkt product.
 • Drie verpakkingsmachines.

Deze hoogstaande technologie, maar ook de strenge kwaliteitseisen maken van Delta een duurzaam product.

Lokale productie: niets dan voordelen

De lokale ontwikkeling en productie heeft dus niets dan voordelen.

 • Hoogkwalitatief materiaal: niet alleen is de behuizing van onze waterontharders bijzonder duurzaam, de onthardingscapaciteit van onze harsen is ook ongeëvenaard.
 • Snelle service: door de nabijheid van onze productieplaats staan wij als producent erg dicht bij u als consument. Zo profiteert u van een transparante en snelle service.
 • Ecologische voordelen: onze producten hoeven geen ellenlang transport te ondergaan om tot bij u thuis te geraken en werken bovendien erg zuinig.
 • Lokale en sociale tewerkstelling: Delta waterontharders worden van A tot Z geproduceerd bij u in de buurt. Zo dragen wij bij tot de lokale economie. Bovendien hebben we oog voor sociale tewerkstelling.

Kortom, met Delta waterontharders haalt u een uniek lokaal product in huis. 

Wilt u ook genieten van zacht water zonder zorgen? Kies dan voor Delta waterontharders.