Hardheid instelbaar

Instelbare inkomende hardheid en resthardheid

Voor een optimale werking van elke waterontharder moet de waterhardheid bij u thuis gemeten én ingesteld worden op uw ontharder. Alleen dan werkt uw ontharder op de meest efficiënte manier. Neem geen genoegen met gemiddelde instellingen vanuit de fabriek zoals andere merken dit doen.

Het instellen van een resthardheid is mogelijk bij elke Delta waterontharder.

Inkomende hardheid instellen

De waterhardheid in ons land verschilt per regio. Omdat uw Delta waterontharder geen onnodig zout en spoelwater zou verbruiken, mag de hardheid van het inkomende water niet te hoog ingesteld staan. Indien de hardheid van het inkomende water te laag is ingesteld, zal de ontharder er niet in slagen alle kalk er uit te halen.

Vele traditionele ontharders hebben een standaard fabrieksinstelling die niet kan aangepast worden aan de situatie in uw regio. Bij de Delta waterontharders wordt de hardheid van uw leidingwater in uw regio gemeten bij u thuis en exact ingesteld op de ontharder. Alleen zo zal de werking van de waterontharder optimaal zijn.

De resthardheid

Indien u geen volledig onthard water wenst, maar een resthardheid wil overhouden in uw water, dan kan dit zeer precies worden ingesteld op de Delta waterontharders en is altijd een deel van de inkomende hardheid. Zo kan de resthardheid instellen op 1/2e, 1/3e, 1/5e of 1/10e deel van de inkomende hardheid.

Als uw inkomend leidingwater 12 Duitse graden kalk bevat en u stelt uw Delta waterontharder in op 1/10e dan blijft er 1,2 Duitse graden kalk over in het water. Ook deze instelling op maat is bij vele andere merken van waterontharders niet mogelijk.