Zorgeloos genieten van zuiver leidingwater dankzij de Delta vuilfilter

Het leidingnetwerk in Nederland

Per jaar wordt er maar liefst 1156 miljoen kubieke meter drinkwater geproduceerd in Nederland. Daarvoor doen we met zen allen beroep op het waterleidingnetwerk.

In Nederland zit ongeveer 120.000 km waterleiding in de grond, dat is bijna 3 keer de aarde rond! Vaak zit dit al tientallen jaren in de grond. De start van het Nederlandse waterleidingnetwerk dateert al van 1853. In de jaren 1970 was heel Nederland voorzien van een waterleiding.

Al deze leidingen bestaan voornamelijk uit PVC, gietijzer, asbestcement en PE. Maar ook staal, glasvezel, beton en ijzer komen voor.

Vuil in de waterleiding?

Per jaar worden honderden kilometers aan waterleiding vernieuwd van de 120.000 km hoofdleiding in Nederland. Vaak omwille van ouderdom.

Jaarlijks komt er ook nog eens 100 km aan hoofdleiding bij, bijvoorbeeld als er een nieuwe woonwijk wordt aangelegd. Per jaar komen er ook ongeveer 50.000 huisaansluitingen bij.

Het kan dus niet anders dan dat er regelmatig vuil, zand, metaaldeeltjes of roest in de waterleiding terechtkomen en mee stromen naar uw woning.

Vuildeeltjes in mijn woning?

Er is een verhoogd risico als men aan de waterleiding werkt in jouw straat. Zand en vuil kunnen in de leiding terecht komen en mee stromen naar uw woning.

Bescherm al uw apparatuur in de woning tegen vuil met een voorfilter:

  • De waterontharder
  • De wasmachine
  • De vaatwasmachine
  • De verwarmingsketel
  • Keramische kranen
  • De thermostatische douche
  • De Quooker

Als u één van deze apparaten moet laten herstellen omwille van een storing veroorzaakt door vuil in de waterleiding, wordt dit niet gedekt door de garantie of verzekering en bent u al snel een paar 100 euro kwijt.

Voorkomen is beter dan genezen!

Kies voor zekerheid en bescherm al uw apparatuur tegen vuil!

De Delta vuilfilter is de oplossing. 

Hij beschermt al uw apparatuur en uw hele woning tegen vuildeeltjes die mee stromen met de waterleiding en houdt deze tegen voor ze de woning binnen gaan.

Vuilfilter voor de waterleiding.

  • Houdt zand en vuil tegen.
  • Beschermt uw huishoudapparaten tegen onzuiverheden.
  • Made in Belgium.

Ingebouwde bypass
Dankzij de ingebouwde bypass-kraan kan men zonder onderbreking over water beschikken tijdens het filteronderhoud. De purgeerdop onderaan de Delta Filter laat toe de gezakte vuildeeltjes te verwijderen. Ook het filterscherm zelf kan op eenvoudige wijze vervangen worden.

360° draaibaar

Wist je dat de (manuele of automatische) Delta vuilfilter 360° kan draaien rond zijn aansluitpunt? Handig wanneer je hem op verticale of diagonale leiding wel plaatsen.


Boven:
Een traditionele koorden-vuilfilter, ongebruikt.

Onder:
Hetzelfde filterpatroon, 1 jaar gebruikt op leidingwater in een standaard gezinswoning.

Zelfreinigend
Door de ROTA FLUX-technologie reinigt de Delta Filter zichzelf. Dankzij de roterende stroom van het water worden vuildeeltjes naar onder geleid en verzamelen ze zich onderaan in de filterbokaal. Dit zorgt er voor dat na verloop van tijd het filtergaas, gemaakt uit roestvrij staal, niet verstopt geraakt en dat er geen drukverlies optreedt.