Waterontharder installeren? Ontdek de voordelen van een erkend installateur

30 sept. 2021 Waterontharder installeren? Ontdek de voordelen van een erkend installateur

Voor de installatie van een waterontharder doe je het beste een beroep op een erkend installateur. Waarom we dat aanraden? Lees mee en ontdek de voordelen.

Een waterontharder installeren is dan wel geen heksentoer, toch doe je er goed aan om voor deze klus een beroep te doen op een erkend installateur. Waarom we je dat aanraden? Lees mee en ontdek de voordelen.

Kiezen voor een vakman

Op onze blog laten we je de verschillende stappen zien voor de installatie van een waterontharder. Uiteraard kun je daarmee aan de slag gaan en zelf jouw waterontharder plaatsen, maar als je zeker wil zijn van een foutloos resultaat, is het toch beter een professional in te schakelen. Een erkend installateur is immers een expert die perfect weet waarop hij of zij moet letten. Een sanitaire installatie is niet alleen een kwestie van de juiste stappen doorlopen; het komt ook erop aan om de situatie correct in te schatten, verschillende opties tegen elkaar af te wegen en telkens de beste keuzes te maken.

Altijd het beste advies

Een installateur met de nodige ervaring kent het totaleplaatje en weet voor elke type installatie hoe je die het beste aanpakt. Zo wordt de installatie van je waterontharder dan ook afgestemd op de volledige woning, waarbij de installateur rekening houdt met verschillende factoren.

Zo gaat de installateur bijvoorbeeld na of er huishoudelijke toestellen zijn die een bepaalde resthardheid nodig hebben. Ook worden gecheckt hoe de leidingen in de woning lopen. Indien gewenst, maakt de installateur aftakkingen nog vóór de waterontharder om hard water af te tappen. (Bijvoorbeeld handig om de planten in de tuin water te geven.) Is dat niet nodig, dan zorgt de installateur ervoor dat je overal in huis van zacht water geniet. Een ervaren installateur kan bovendien extra waterleidingen leggen, als de situatie dat vereist. Ook voor de afvoerleiding van de waterontharder ben je met een installateur zeker van de beste optie. En zo zijn er nog talloze andere voorbeelden die we kunnen noemen. Met een erkend installateur krijg je zeker het beste advies voor jouw situatie.

Erkend installateur gezocht? Neem contact op

Bent je overtuigd van de voordelen van een waterontharder? Neem dan snel contact met ons op. Wij helpen je dan aan een installateur uit jouw buurt die het apparaat kan plaatsen. Makkelijk, snel en efficiënt!

Laat je de installatie liever over aan jouw eigen loodgieter? Dat kan natuurlijk ook. Jouw loodgieter kan de toestellen van Delta bestellen via onze dealers.

"Jouw waterverbruik berekenen: zo maak je een realistische inschatting"

11-10-2021

Lees verder ...

"Kan er bacteriegroei ontstaan door een waterontharder?"

21-09-2021

Lees verder ...