Water lekker maken: 4 toptips

10 maart 2021 Water lekker maken: 4 toptips

Bier? Cola? Fruitsap? Er is niets beter én gezonder dan water als dorstlesser. Maar misschien vind je de smaak van water wel een beetje … saai? Gelukkig valt daar iets aan te doen! Ontdek onze tips om water lekker(der) te maken.

Elke dag 1,5 liter water

Om gezond te blijven, is het belangrijk dat je voldoende drinkt: dagelijks minstens anderhalve liter water. Op warme dagen heb je minstens twee liter nodig en ook als je intensief sport, heb je meer vocht nodig.

Het is trouwens helemaal niet nodig om flessen mineraalwater te kopen. Kraanwater is even gezond en het kost stukken minder – het is maar liefst 150 tot 500 keer goedkoper!

Water lekker maken: onze tips

1. Laat je water even staan

De smaak van kraanwater verschilt nogal van streek tot streek. Om de typische ‘chloorsmaak’ te verdrijven, helpt het meestal om jouw glas water eventjes te laten staan. Zo kan de chloor vervliegen.

2. Installeer een waterontharder

Uit smaaktesten blijkt dat de meeste mensen zacht water (water zonder kalk erin) lekkerder vinden dan hard water. Wil je ook thuis genieten van zacht water? Overweeg dan om een huishoudelijke waterontharder te installeren.

3. Geef een smaakje aan jouw drinkwater

Wil je weleens wat anders? Probeer dan water met een lichte fruit- of groentesmaak. Dat is niet alleen lekker en bijzonder verfrissend, in tegenstelling tot frisdranken of fruitsappen bevat dit ‘infused water’ ook helemaal geen calorieën.

Ontdek onze 11 heerlijke recepten voor water met een smaakje.

4. Maak thee, bouillon of soep

Op koude dagen wil je wellicht iets krachtiger dan gewoon water. Maak dan een warme drank zoals thee, bouillon of soep – allemaal net zo gezond als water, zolang je geen suiker of zout toevoegt.

Smakelijk!

"Hoe werkt een magnetische waterontharder?"

17-03-2021

Lees verder ...

"Waterontharder: kies je voor ionenuitwisseling of omgekeerde osmose?"

09-03-2021

Lees verder ...