U gaat verbouwen? Al aan een waterontharder gedacht?

23jan.2021U gaat verbouwen? Al aan een waterontharder gedacht?

Bij een verbouwing komt heel wat kijken. Maar als u uw vernieuwde woning lang mooi wilt houden, is het belangrijk om één ding niet over het hoofd te zien: een huishoudelijke waterontharder.

Plan uw verbouwing zorgvuldig

Over verbouwingen doen de wildste verhalen de ronde. Het klopt inderdaad dat zo’n project een heel puzzelwerk is en soms lang kan aanslepen. Wilt u vermijden dat uw verbouwdroom verandert in een verbouwhel? Ga dan niet onbesuisd te werk, maar stel een gedetailleerd verbouwplan op. Bij grondige verbouwingen is het trouwens verplicht om een architect in te schakelen. Maar hoe dan ook zult u de werken van de verschillende vaklui moeten coördineren en op elkaar afstemmen. Cruciaal daarbij is een duidelijke visie en een realistische timing.

Langer genieten van uw verbouwing

Natuurlijk wilt u met een verbouwing uw woning een nieuw elan te geven en hoopt u lang van uw verfraaiingswerken te genieten. Het zou dan ook spijtig zijn als uw nieuwe keuken of badkamer binnen de kortste keren ontsierd wordt door kalkaanslag. Een onwaarschijnlijk scenario? Helemaal niet! Als u hard leidingwater hebt –dat is water met veel opgeloste calcium- en magnesiumionen – zal er zich heel snel kalksteen vormen op onder meer uw kranen en wanden.

Wilt u dit vermijden? Dan biedt een huishoudelijke waterontharder de oplossing. Met zo’n toestel in huis wordt de kalk uit het leidingwater gefilterd en houdt u uw verbouwde woning makkelijker schoon.

Kies voor een compacte waterontharder

Had u het niet voorzien om een waterontharder te installeren? Geen probleem: de toestellen van Delta zijn bijzonder compact en vinden hun plaats in elke woning. Ook bij u thuis is er dus zeker voldoende ruimte: in de kelder, maar net zo goed in een keukenkast of onder een schap. Een waterontharder installeren is bovendien helemaal geen heksentoer. Onze installateurs (of uw eigen loodgieter) helpen u graag.

Wilt u meer informatie over onze verschillende modellen waterontharders? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn er voor u.

"Was uw handen niet stuk: zo houdt u ze mooi zacht"

30-01-2021

Lees verder ...

"Kalkaanslag op glas verwijderen: zo gaat u te werk"

16-01-2021

Lees verder ...