Nieuwe badkamer? Zo houdt u ze jarenlang mooi

30 mei 2020 Nieuwe badkamer? Zo houdt u ze jarenlang mooi

Bent u een woning aan het (ver)bouwen en installeert u een nieuwe badkamer? Dan zijn er heel wat knopen die u moet doorhakken. Uiteraard wilt u uw badkamer graag jarenlang mooi houden. Daarom is het belangrijk om kalkaanslag geen kans te geven.

Let op het onderhoudsgemak van uw nieuwe badkamer

De gedachte aan een nieuwe badkamer doet dromen. Wilt u een eigentijds, minimalistisch design of geeft u toch de voorkeur aan een romantische retrostijl? Misschien wilt u wel een inloopdouche of – welja – een vrijstaand bad als blikvanger, midden in uw badkamer.

Bij het ontwerp van een badkamer wilt u graag functionaliteit, comfort en design met elkaar combineren. Maar verlies toch ook het onderhoudsgemak niet uit het oog. Als u uw badkamer lang mooi wilt houden, is een regelmatig onderhoud namelijk een must. Veel kleine hoekjes en kantjes zijn dan ook geen aanrader.

Kalkaanslag: een veelvoorkomend probleem

Dé grote vijand van uw badkamer is natuurlijk kalkaanslag. Dat is een mengsel van calciumcarbonaat en magnesiumzoutendat op uw tegels, kranen en douchekoppen achterblijft, als u hard leidingwater gebruikt bij het wassen. Hoe harder het water in uw regio, hoe meer last u zult hebben van kalkaanslag. Dat ontsiert niet alleen uw nieuwe badkamer, het kan er ook voor zorgen dat uw douchekoppen en kranen verstopt raken en dat u ze uiteindelijk moet vervangen.

Installeer een waterontharder

Onze tip: met een waterontharder vermijdt u dat het zover komt. Door zo’n toestel te installeren, geniet u in uw volledige woning van zacht water en hebt u veel minder kans op kalkaanslag. U bespaart jaarlijks maar liefst tot 120 uur aan poetswerk.

Wist u trouwens dat de waterontharders van Delta geen elektriciteit verbruiken en dat ze bijzonder compact zijn. Zo kunt u ze overal makkelijk installeren, ook als de ruimte beperkt is. Geïnteresseerd? Neem snel contact met ons op.

"Waterontharders: ontdek onze verschillende modellen"

06-06-2020

Lees verder ...

"Een compacte waterontharder: ideaal voor uw studio of appartement"

22-05-2020

Lees verder ...