Kalkvrij water in huis: ontdek onze oplossingen

20 juni 2020 Kalkvrij water in huis: ontdek onze oplossingen

In sommige regio’s is het leidingwater erg rijk aan kalk. Dat is geen goed nieuws voor uw tegels, kranen en huishoudapparaten, want kalk kan heel wat schade aanrichten. Met een huishoudelijke waterontharder maakt u komaf met dat probleem en geniet u in uw hele woning van kalkvrij water.

De nadelen van kalk

Van nature zit er in het leidingwater een hoeveelheid kalk (een mengsel van calciumcarbonaat en magnesiumzouten). Hoeveel kalk er precies aanwezig is, hangt af van regio tot regio en wordt uitgedrukt in Franse graden (°F) of Duitse graden (°D). Dat noemen we de hardheid van het water: hoe harder het water, hoe meer opgeloste kalk.

Bij verdamping van het leidingwater slaat deze opgeloste kalk neer en vormt ze een witte kalkaanslag, die er erg lelijk uitziet op uw badkamer- en keukentegels en ook kranen aanzienlijk ontsiert. Kalkaanslag wegpoetsen is bovendien een vervelend werkje.

Daarnaast kan kalkaanslag aan de binnenkant van leidingen na verloop van tijd verstoppingen veroorzaken en kunnen uw huishoudtoestellen er niet alleen schade door oplopen, maar zelfs volledig defect raken. Hard leidingwater kan u dus heel wat kopzorgen bezorgen.

Een waterontharder voor kalkvrij water

Toch zijn kalkprobleem erg eenvoudig te voorkomen: door een waterontharder te installeren maakt u in één keer komaf met hard water. In het assortiment van Delta vindt u tal verschillende modellen. U vindt dus zeker een toestel dat perfect geschikt is voor uw situatie, ook al woont u in een appartement, hebt u weinig ruimte ter beschikking of bent u net een grootverbruiker van water.

Eens de waterontharder correct geïnstalleerd is, stroomt er in uw volledige woning alleen nog maar kalkvrij water uit de kranen. Zo spaart u niet alleen tijd en geld uit, maar geniet u ook van de heerlijke, zachte smaak van water zonder kalk. Uw koffie, thee en andere dranken zullen zoveel lekkerder zijn!

Volledig kalkvrij of niet?

Of u alle kalk uit uw leidingwater filtert of niet, kiest u zelf. Met onze toestellen is het namelijk mogelijk om een kleine resthardheid in te stellen. Dat kan bijvoorbeeld aangewezen zijn als uw verwarmingsketel of koffiezetapparaat een bepaalde hardheid voorschrijft. Uw installateur helpt u graag om de gewenste resthardheid in te stellen.

Geïnteresseerd in kalkvrij leidingwater? Neem snel contact op voor meer informatie.

"Extra ecologisch: een waterontharder zonder elektriciteit"

28-06-2020

Lees verder ...

"Zacht water: onmisbaar in uw horecakeuken"

13-06-2020

Lees verder ...