Kalk op uw douchekop? Een waterontharder biedt de oplossing!

7 april 2021 Kalk op uw douchekop? Een waterontharder biedt de oplossing!

Een douchekop die niet goed doorloopt, is bijzonder vervelend. Niets is immers zo vervelend als een dun waterstraaltje wanneer u snakt naar een weldadige douche. Meestal is kalkaanslag de grote boosdoener. Wilt u nooit meer last hebben van een verstopte douchekop? Overweeg dan de installatie van een waterontharder.

Een verkalkte douchekop

Als u thuis hard leidingwater heeft, dan krijgt u eerder vroeger dan later te maken met kalkaanslag op uw douchekop en uw kranen in de badkamer. Na verloop van tijd wordt die aanslag zo erg, dat de gaatjes in de douchekop verstopt raken, zodat het water er niet meer door kan.

Ook kan bij de meer hoogwaardige modellen het mechanisme binnenin helemaal verkalkt raken, waardoor u de stand van de douchekop (van een brede of een dunne straal tot een waterval) niet meer kunt veranderen.

Voorkom kalk, installeer een waterontharder

Om dit probleem bij de wortel aan te pakken, doet u er goed aan een huishoudelijke waterontharder te installeren. Zo’n toestel haalt namelijk de kalk uit uw leidingwater, waardoor u geen last meer heeft van kalkaanslag – niet alleen in uw badkamer, maar overal in uw huis.

Bovendien geniet u dankzij een waterontharder van de talloze andere voordelen van zacht water. Om er maar één te noemen: met zacht water schuimt uw zeep en shampoo veel beter, waardoor u hier minder van nodig hebt.

Uw douchekop ontkalken

Heeft u al last van een slecht doorstromende douchekop? Dan kunt u hem nog proberen te ontkalken met behulp van azijn.

Schroef daarvoor uw douchekop los en leg hem een halve dag te weken in een emmer of bak gevuld met een mengsel van twee derden water en een derde schoonmaakazijn. Schrob daarna met een (tanden)borstel de laatste restjes kalk weg en spoel de douchekop goed na met water voordat u hem terug monteert.

Heeft u zoveel last van kalkaanslag dat het niet meer lukt om de douchekop los te schroeven? Bind er dan met een touw of een stevig elastiekje een plastic zak omheen die u vult met het mengsel van water en azijn. Laat goed weken en spoel nadien af.

"Hoe vaak heeft een waterontharder onderhoud nodig?"

14-04-2021

Lees verder ...

"Hoe werkt een magnetische waterontharder?"

17-03-2021

Lees verder ...