‘Ik koop lokaal en sociaal’: waarom kiezen voor een Belgische waterontharder?

5 juli 2021 ‘Ik koop lokaal en sociaal’: waarom kiezen voor een Belgische waterontharder?

De waterontharders van Delta zijn op-en-top Belgische producten, net over de grens geproduceerd in Mortsel. Ontdek waarom dat zo’n groot voordeel is.

Wie kiest voor een waterontharder van Delta, haalt een op-en-top Belgisch product in huis. Waarom dat zo’n groot voordeel is, ontdek je in dit artikel.

Een stukje geschiedenis …

Delta bedacht het concept voor zijn waterontharders eind jaren 90 in Mortsel, vlak over de grens bij Antwerpen. De uitvinding, een compact en zuinig apparaat dat geen elektriciteit nodig heeft, was geheel nieuw en grensverleggend. Na de eerste waterontharder voor huishoudens volgden apparaten voor de industrie en later nog talloze andere innovaties.

De productontwikkeling, engineering en het spuitgieten van bepaalde onderdelen doet Delta zelf. De toestellen laten we al sinds ons ontstaan produceren bij De Brug. Deze sociale ondernemingis vlak naast de kantoren van Delta gevestigd – een meer lokale productie kan dus niet. Bij De Brug zorgen twintig medewerkers en vijf begeleiders voor het monteren, lassen, testen, verpakken en klaarmaken voor distributie van alle toestellen van Delta.

De filosofie hierachter? Door de productie lokaal uit te besteden, kan Delta zich volop focussen op de uitbouw van ons bedrijf, terwijl we toch toezicht houden op de productie.

Ik koop lokaal en sociaal: de voordelen op een rij

Ook voor de consument hebben de honderd procent Belgische waterontharders van Delta grote voordelen. Wie kiest voor Delta, kiest niet alleen voor kwaliteit en comfort, maar ook voor duurzaamheid.Onze waterontharders importeren we namelijk niet van ver, maar gaan rechtstreeks van Mortsel naar een distributeur in de buurt van de eindgebruiker. Dat beperkt niet alleen de transportkosten, maar ook de CO2-uitstoot die bij het transport komt kijken.

Door bewust lokale producten te kopen, steun je lokale ondernemers en creativiteit. Ook als je nèt over de grens inkoopt, geef je de Europese economie een duwtje in de rug. En dat vertaalt zich dan weer in extra werkgelegenheid en steun voor maatschappelijke projecten, zoals de sociale onderneming De Brug. Steun dus dit initiatief onder de noemer #ikkooplokaal.

Wil je graag meer informatie over onze producten of onze manier van werken? Neem gerust contact met ons op.

"6 uitstekende redenen om loodgieter te worden"

19-07-2021

Lees verder ...

"Wat is de juiste manier om een waterontharder te installeren?"

23-06-2021

Lees verder ...