Hoe moet je een waterfilter schoonmaken? (En waarop moet je letten?)

22 dec. 2021 Hoe moet je een waterfilter schoonmaken? (En waarop moet je letten?)

Een waterfilter is ideaal in combinatie met jouw waterontharder. Met zo’n filter voorkom je dat zand en ander vuil jouw waterontharder (en andere apparaten) kan beschadigen. Maar hoe moet je zo’n waterfilter schoonmaken? Dat lees je in dit artikel.

Wat is een waterfilter precies?

Als we het in deze tekst hebben over een waterfilter, bedoelen we uiteraard niet de drinkwaterfilters in de vorm van kannen of die aan een keukenkraan geïnstalleerd worden. We hebben het over een innovatief apparaatje dat je op een deel van de waterleiding nog vóór jouw waterontharder installeert om alle zand en vuil weg te filteren.

Normaal gesproken is leidingwater schoon en veilig voor jouw huishoudtoestellen, maar toch loop je altijd een bepaald risico. Als er bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden in jouw buurt worden uitgevoerd, is het mogelijk dat er vuil in jouw waterleiding terechtkomt. En dat vuil kan je waterontharder, maar ook andere huishoudapparaten die water gebruiken beschadigen.

Ook van een oude waterleiding in de straat of in het dorp kunnen problemen komen, zeker als de buizen onder de grond zitten. Metaaldeeltjes uit de binnenkant van de buizen kunnen dan namelijk loskomen en in het water terechtkomen.

Om zulke problemen te voorkomen, is een automatische waterfilter de ideale oplossing. De Delta Filter is compact en makkelijk te installeren, ook op schuine of verticale leidingen. Met deze filter heb je een optimale bescherming van jouw waterontharder, wasmachine, verwarmingsketel, keramische kranen, …

Hoe kun je een waterfilter schoonmaken?

Gewone voorfilters kunnen na verloop van tijd verzadigd raken met vuil. Het resultaat is niet min: verontreinigd leidingwater, bacteriën die beginnen te woekeren, mogelijk verminderde waterdruk, … Met de Delta Filter loop je dat risico niet, aangezien die dankzij de ROTA FLUX-technologie zelfreinigend is. Je hebt er dan ook amper omkijken naar. Door de roterende stroom van het water worden alle vuildeeltjes naar onderin de filterbokaal geleid. Zo blijft het filtergaas altijd vrij. Om het vuil uit de filter te verwijderen, schroef je de ontluchtingsdop onderaan gewoon los en leeg je de filter. Dankzij een bypass-kraan kun je ook tijdens het schoonmaken van de filter gewoon water gebruiken.

Nog vragen over de Delta Waterfilter? Neem gerust contact met ons op!

"Maakt een waterontharder veel lawaai?"

05-01-2022

Lees verder ...

"Ontkalken: wat is de levensduur van een waterontharder?"

08-12-2021

Lees verder ...