Een waterontharder in een kruipruimte: haalbaar of niet?

19 mei 2021 Een waterontharder in een kruipruimte: haalbaar of niet?

Een waterontharder installeer je het beste zo dicht mogelijk bij het punt waar de waterleiding de woning binnenkomt. Maar wat als dat via een kruipruimte of een meterput is? Is het dan wel mogelijk om een waterontharder te installeren? Het antwoord is duidelijk: jazeker! Waarom dat zo is, lees je in dit artikel.

Een waterontharder installeer je het beste zo dicht mogelijk bij het punt waar de waterleiding de woning binnenkomt. Maar wat als dat via een kruipruimte of een meterput is? Is het dan wel mogelijk om een waterontharder te installeren? Het antwoord is duidelijk: jazeker! Waarom dat zo is, lees je in dit artikel.

Delta-waterontharders: voor élk type woning

Het assortiment van Delta biedt waterontharders voor diverse verschillende toepassingen. Je vindt dus altijd een model dat past bij jouw specifieke situatie. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als de waterleiding via de kruipruimte de woning binnenkomt. Ook dan kun je gewoon een waterontharder installeren, zodat je kunt genieten van de vele voordelen van zacht water. Jouw installateur bekijkt altijd eerst grondig de situatie bij jou thuis en stelt op basis daarvan de beste oplossing voor.

Een waterontharder in een kruipruimte installeren

Bij de plaatsing van een waterontharder moet de installateur erop letten dat er binnen vijf meter van de ontharder een afvoerleiding past. De afvoerslang van de ontharder kan maximaal vijf meter lang en twee meter hoog zijn, maar daarna moet het spoelwater gewoon kunnen wegstromen. Ook in een kruipruimte vormt dit geen enkel probleem: in vrijwel alle gevallen is het mogelijk om de afvoerslang van de ontharder in een aanpalende of bovenliggende ruimte aan te sluiten.

Handig: een apart zoutreservoir

Als je kiest voor een waterontharder van Delta, hoeven de ontharder en het zoutreservoir bovendien niet noodzakelijk bij elkaar te staan. Zo heeft het model Delta Mosela bijvoorbeeld een losse zoutbak. De ontharder en de zoutbak mogen tot vijf meter uit elkaar staan.Zemoeten alleen via een slangetje van vier millimeter breed met elkaar verbonden zijn om het pekelwater te kunnen aanzuigen. Het is dus perfect mogelijk om de (compacte) ontharder in de kruipruimte te plaatsen bij de watermeter en de zoutbak in een bovenliggende ruimte. Zo kun je makkelijk het zout bijvullen.

Heb je nog vragen over de installatie van onze waterontharders? Neem dan contact met ons op.

"Wat zijn de voordelen van een waterontharder zonder stroom?"

09-06-2021

Lees verder ...

"Hoe vaak heeft een waterontharder onderhoud nodig?"

14-04-2021

Lees verder ...