Een gemeenschappelijke waterontharder voor appartementen: een goed idee?

11 april 2020 Een gemeenschappelijke waterontharder voor appartementen: een goed idee?

Als u een waterontharder wilt installeren in een appartement, dan hebt u twee mogelijkheden: aparte waterontharders voor elke woonunit of een gemeenschappelijke waterontharder voor het hele gebouw. In dit artikel ontdekt u waarom die tweede optie veruit de beste is.

Een gemeenschappelijke waterontharder bij nieuwbouw

Een waterontharder biedt tal van voordelen. Logisch dus dat heel wat mensen er graag een in huis halen. Gaat u in een nieuwbouwappartement wonen, dan is de kans reëel dat er sowieso een gemeenschappelijke waterontharder is voorzien. Dat is erg interessant, want maar één toestel installeren voor het volledige gebouw komt een stuk goedkoper uit dan afzonderlijke toestellen per appartement.

De belangrijkste voorwaarde voor een gemeenschappelijke waterontharder is dat er in het gebouw een technische ruimte is met voldoende plaats om de ontharder te plaatsen. Gelukkig zijn de toestellen van Delta bijzonder compact en makkelijk te installeren, dus meestal vormt dat geen probleem.

Let er ook op dat er vóór de ontharder een gemeenschappelijke waterteller wordt geïnstalleerd, zodat u het totale waterverbruik van de ontharder kunt aflezen. De leiding moet na de ontharder vertakken, zodat ook elke woonunit zijn eigen teller kan hebben.

Via de VvE een gemeenschappelijke waterontharder kopen

Heeft jullie appartementsgebouw nog geen gemeenschappelijke waterontharder? Dan kunt u dat aankaarten op een VvE-vergadering. Als de bewoners collectief besluiten dat zo’n toestel er inderdaad moet komen, dan kan het aankoopproces gestart worden. Er worden dan verschillende offertes opgevraagd en aan jullie voorgelegd.

Een individuele waterontharder in uw appartement

Komt er geen gemeenschappelijk toestel? Dan kunt u uiteraard besluiten om in uw appartement een ontharder voor eigen gebruik te installeren. Goed nieuws: de huishoudelijke toestellen van Delta zijn bijzonder compact en makkelijk te plaatsen. U kunt ze zelfs installeren onder een schap of in een kast. Bovendien hebben sommige modellen zelfs een apart zoutreservoir. Er is dan ook zeker een oplossing die geschikt is voor uw appartement, zelfs als u eerder klein behuisd bent.

Wilt u meer informatie over gemeenschappelijke of individuele waterontharders? Neem gerust contact met ons op.

"Een filterkan vs een waterontharder: wat zijn de voordelen van beide?"

18-04-2020

Lees verder ...

"Is onthard water een must voor uw toilet?"

04-04-2020

Lees verder ...