6 uitstekende redenen om loodgieter te worden

19 juli 2021 6 uitstekende redenen om loodgieter te worden

Geen mooier beroep dan loodgieter, toch? We zetten de belangrijkste redenen om in dit vak te stappen een rij.

Bestaat er een mooier beroep dan loodgieter? ‘Natuurlijk niet’, zal iedereen antwoorden die in het vak zit. Benieuwd waarom dat zo is? We zetten de belangrijkste redenen om loodgieter te worden op een rij.

1. Er is áltijd werk

Wist je dat hettekort aanvakmensen in de installatiebranche de komende drie tot vijf jaar verdubbelt? Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland vreest dat het tekort aan loodgieters oploopt tot 40.000 mensen. Wie dus voor dit vak kiest, heeft dan ook altijd werk, zelfs in tijden van economische of andere crisissen. Want corona of niet, onderhoud aan sanitaire installaties blijft nodig en dringende problemen met leidingen zullen er altijd zijn.

2. Klanten zien loodgieters graag komen

Loodgieter is een dankbaar beroep. Klanten die bijvoorbeeld een verstopte leiding hebben, zijn maar al te blij als iemand hun probleem komt oplossen. Daarnaast zorgen loodgieters ook voor installaties waar mensen écht iets aan hebben: een toilet, wastafel of waterontharder dragen enorm bij aan het woongenot.

3. Het vak is technisch uitdagend

Niet alleen moeten loodgieters heel goed probleemoplossend kunnen denken, ze krijgen ook continu te maken met technische innovaties.En dat maakt het beroep zo ontzettend boeiend.

4. Het is een sociaal beroep

Loodgieters komen bij veel verschillende mensen over de vloer. Ook het sociale aspect van de baan is iets waar de meeste loodgieters van houden.

5. Er is veel variatie

Voor een loodgieter is elke dag anders. Daardoor word je telkens opnieuw uitgedaagd je kennis en vaardigheden op de best mogelijke manier in te zetten.

6. Installatiebranche verdient goed

Ten slotte, niet onbelangrijk: loodgieters behoren tot de bestbetaalde vakmensen. Dat je in dit beroep meer kunt verdienen dan een beginnend advocaat is geen mythe, maar gewoon de waarheid. Vaak zijn stages trouwens ook betaald. Zo kunnen loodgieters in opleiding al aardig wat verdienen terwijl ze nog leren.

Genoeg redenen om loodgieter te worden?

Helemaal overtuigd? Er zijn talloze opleidingen die je voorbereiden op het beroep van loodgieter. Wie weet wordt jij in de toekomst wel een van onze erkende Delta-installateurs.

"Douche met natuursteen? Zo voorkomt u kalkaanslag!"

03-08-2021

Lees verder ...

"‘Ik koop lokaal en sociaal’: waarom kiezen voor een Belgische waterontharder?"

05-07-2021

Lees verder ...