4 aandachtspunten bij de renovatie van een badkamer

25 okt. 2021 4 aandachtspunten bij de renovatie van een badkamer

Bij de renovatie van een badkamer komt heel wat kijken, ook zaken waar je misschien niet onmiddellijk aan denkt. We zetten enkele aandachtspunten op een rij.

Bij de renovatie van een badkamer komt heel wat kijken. Natuurlijk is het leuk om badkamermeubels uit te kiezen of na te denken over de mooiste tegels, maar er zijn ook zaken waar je misschien niet onmiddellijk bij stilstaat. We zetten enkele aandachtspunten op een rij.

1. De waterleidingen

Als je je oude bad of toilet weghaalt, kom je misschien voor onaangename verrassingen te staan. Leidingen uit grootmoeders tijd kunnen namelijk makkelijk barsten. Of misschien krijg je te maken met verstoppingen of buizen die niet zijn aangesloten zoals het hoort. In zulke gevallen is het verstandig om een loodgieter te bellen en de oude waterleidingen te laten vervangen door nieuwe.

2. De elektriciteit

Ook de staat van de elektrische leidingen kan weleens tegenvallen. Zie je slordig werk? Is de bedrading versleten of de coating aangetast? Neem dan geen enkel risico en schakel een vakman in. In een vochtige ruimte zoals een badkamer gaat veiligheid boven alles.

3. Plaats voor álle spullen

De indeling van een badkamer is cruciaal: waar komt de douche en waar komt de wastafel, zodat je optimale bewegingsvrijheid hebt? Denk ook aan voldoende opbergruimte. In een badkamer komen namelijk nog best veel spulletjes: scheerapparaten, zeep en verzorgingsproducten, maar ook grotere zaken zoals handdoeken, haardrogers, etc. Maak dus ruimte voor kasten of planken en voldoende opbergruimte.

4. Een waterontharder

Een nieuwe badkamer houd je natuurlijk graag lang mooi. Daarom is het belangrijk om kalkaanslag geen kans te geven. Jouw geheime wapen in die strijd is een waterontharder. Met zo’n apparaat voorkom je niet alleen dat jouw kranen verstopt raken, ook het onderhoud van jouw badkamer gaat ook veel makkelijker. Daarnaast bespaar je op schoonmaakmiddelen, en douchegels en shampoos schuimen veel beter, zodat je er minder van nodig hebt. Bovendien voelen handdoeken die je met onthard water wast, veel zachter aan.

"Waterontharder, -ontkalker of -verzachter: is er een verschil?"

17-11-2021

Lees verder ...

"Jouw waterverbruik berekenen: zo maak je een realistische inschatting"

11-10-2021

Lees verder ...